Гэта высвятлялі карэспандэнты газеты “Перамога” разам са старшынёй райкама прафсаюза работнікаў аграпрамысловага комплексу Уладзімірам Казаком у КСУП “Хвінявічы”.
Напачатку наведалі сталовую гаспадаркі ў Хвінявічах. Загадчыца сталовай і яна ж повар Алена Глубокая паведаміла, што толькі-толькі адышла машына, якая развозіць абеды працаўнікам.
– Цяпер гатуем на чалавек 30-40, якія заняты на вясновых палявых работах, – расказала Алена Вікенцьеўна. – Самая вялікая нагрузка прыпадае на восень, калі капаюць бульбу: тады трэба накарміць 100-120 чалавек. Але спраўляемся! У мяне добрая памочніца – Таіса Грынцэвіч.
– Гатуюць у нас смачна, – зазначыў намеснік дырэктара КСУП “Хвінявічы” Іван Ступчык. – Абедамі нашы працаўнікі задаволены. Алена Вікенцьеўна працаўнік вопытны. Мае адпаведную адукацыю: вучылася на повара ў Баранавічах. Мае 30 гадоў поварскага стажу.
Нядаўна разам з прадстаўнікамі раённага Цэнтра гігіены і эпідэміялогіі старшыня райкама прафсаюза работнікаў АПК Уладзімір Казак быў тут з праверкай: парушэнняў не выявілі, усе правілы выконваюцца. Але не лішнім было яшчэ раз нагадаць строга захоўваць санітарна-гігіенічныя патрабаванні, пастаянна карыстацца дэзрастворамі. Уладзімір Фёдаравіч прывёз дэзсродкі і папоўніў іх запас у сталовай.
У час вяснова-палявых работ прадстаўнікі прафсаюза работнікаў АПК праводзяць маніторынг умоваў гарачага харчавання працаўнікоў сельгаспрадпрыемстваў. Уладзімір Казак ужо наведаў сталовыя сельгаспрадпрыемстваў “Русь-Агра”, “Слава працы”, цяпер вось – КСУП “Хвінявічы”.
Пагутарыўшы з загадчыцай сталовай, накіраваліся ва ўрочышча “Язоўчык”. Туды павезлі абеды для працаўнікоў гаспадаркі, якія заняты ачысткай палеткаў ад камянёў.
Невялікай машыне, якую ў народзе завуць жартоўна “таблеткай”, штодня даводзіцца прабягаць каля сотні кіламетраў, каб даставіць гарачыя абеды ва ўсе куткі вялікай гаспадаркі.
Сёння Таіса Грынцэвіч прывезла на абед расольнік, адвараную бульбу і катлеты, кісель, хлеб і пірог.
Хуценька вынеслі столік, крэселкі, а тым часам працаўнікі, старанна вымыўшы рукі і апрацаваўшы іх дэзрастворам, дружна запрацавалі лыжкамі.
Старшыня райкама прафсаюза Уладзімір Казак і тут папоўніў запасы дэзсродкаў.
– Як апетыт, як абед, ці смачны ён сёння? – пытаемся ў механізатара Віктара Каско.
– Добра кормяць! Праўду кажу! Свае ж повары вараць, – адказвае ён.
Падтрымліваюць яго і калегі за абедзенным столікам Юрый Васько, Марына Юргель, Віктар Касцоў.
– Дзякуй! – цяпер гэтае слова найчасцей чуюць Таіса Грынцэвіч і Алена Глубокая.
Інэса МІХАЙЛОЎСКАЯ
Фота Вольгі ЮШКЕВІЧ