Пры артэрыяльнай гіпертэнзіі хвораму рэкамендуюць ужываць не больш за 4 грамы солі ў суткі (гэта адна чайная лыжка). Здаровы чалавек не павінен ужываць солі больш за 7– 8 грамаў.

Заўсёды трэба памятаць і пра схаваную соль, якая знаходзіцца ў большасці прыгатаваных прадуктаў, асабліва ў каўбасных вырабах, сасісках.  Соль утрымліваюць нават агародніна і садавіна.

У Беларусі наспявае яшчэ адна вялікая праблема – гэта анемія.

Найчасцей мы ўжываем курыцу, вырошчваецца яна інтэнсіўна, і гэта самае беднае мяса, там амаль адсутнічае жалеза.

Раз на тыдзень ужывайце ялавічыну, цяляціну ці індычку, пячонку, каб пазбегнуць нізкага ўзроўню гемаглабіну.

Алена ЯКУБОЎСКАЯ,
доктар-неўролаг Дзятлаўскай ЦРБ

 

About Author
administrator
View All Articles
Проверьте последнюю статью от этого автора!
Прямая линия

Прямая линия

15 января, 2025
ГрадусПлюс. Гэта немагчыма есці
Працуюць тэлефоны гарачай лініі

Оставить ответ

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Похожие публикации