Вада ўдзельнічае ў страваванні, рэгулюе тэмпературу цела праз потавыдзяленне, прадухіляе абязводжванне, сілкуе клеткі, выводзіць таксіны. Але варта ведаць, што шмат вадкасці ў арганізме можа быць небяспечна для сардэчнікаў і людзей з нырачнай недастатковасцю. Таксама пры вялікай колькасці вады ёсць рызыка вымыць мінеральныя рэчывы з клетак. Калі арганізм не атрымлівае соль, гэта пагражае цяжкімі наступствамі. Натрый, які змяшчаецца ў солі, падтрымлівае ўнутрыклеткавы ціск, а калі яго мала, то гэта прыводзіць да сутаргаў і нават да сардэчнага прыступу. Таму варта развеяць міф пра тое, што кожнаму чалавеку трэба выпіваць не менш за два літры вады ў дзень. Усё індывідуальна, і неабходна піць ваду столькі, колькі патрабуе натуральнае пачуццё смагі.

Пажадана імкнуцца не піць у час яды, паколькі гэта перашкаджае страваванню. Калі прыём ежы без вады немагчымы, то лепш піць газіраваную несалодкую ваду. Яна здаволіць смагу і не будзе перашкаджаць страваванню.

Вызначыць, ці дастаткова вады ў арганізме, можна па колеры мачы. Цёмная – арганізм мае патрэбу ў вадкасці, светлая – усё ў норме. Таксама ёсць і іншы спосаб праверкі: калі ўшчыкнуць сябе з вонкавага боку далоні, то пры дастатковай колькасці вадкасці скура разгладжваецца хутка, у адваротным выпадку – клеткам патрэбна вільгаць.

А. ГІРЫК,
доктар-тэрапеўт Дзятлаўскай ЦРБ

About Author
administrator
View All Articles
Проверьте последнюю статью от этого автора!
Прыём грамадзян

Прыём грамадзян

20 марта, 2025
Церемония инаугурации Президента Беларуси состоится 25 марта
«Встречная полоса!»
Предыдущая новость

Оставить ответ

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Похожие публикации